CategoriesΚυρίως Γεύματα Συνταγές

Κατσικάκι στη Γάστρα

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Κατσικάκι Στη Γάστρα

Ο Σεφ μας επιλέγει μια μοναδική παραδοσιακή συνταγή για κατσικάκι στη γάστρα με φρέσκο δενδρολίβανο, βιολογικά φασόλια φενεού και γίγαντες από το κτήμα Κουρούσια και λευκό κρασί.
Prep Time 30 mins
Course Κυρίως Γεύματα
Servings 4

Συστατικά
  

  • 1 μπούτι κατσικίσιο καθαρισμένο από το κόκκαλο και κομμένο σε 8 κομμάτια
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες (αγρόκτημα Κουρούσια)
  • 3 τμχ. ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 2 τμχ. πράσα (χοντροκομμένα)
  • 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 τμχ. καρότα (χοντροκομμένα)
  • 2 τμχ. κρεμμύδια ξερά (χοντροκομμένα)
  • 3-4 τμχ. σκελίδες σκόρδο (σπασμένες στο χέρι)
  • 2 τμχ. πιπεριές κόκκινες (χοντροκομμένες)
  • 2 τμχ. πατάτες
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
  • Κρασί λευκό
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Ρίγανη (loutas bio herbs)
  • Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)
  • 2 κ.σ. Μέλι «αγνό»
  • 2-3 φύλλα δάφνης

Οδηγίες Εκτέλεσης
 

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ (περίπου 12 ώρες)
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κατσικάκι και συνεχίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά, τις πιπεριές, τα καρότα, τα πράσα, τις πατάτες και στο τέλος τα σκόρδα.
  • Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και μετά ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το φρέσκο δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα.
  • Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και ρίχνουμε το πελτέ.
  • Ανακατεύουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε το μέλι και τη ρίγανη.
  • Ρίχνουμε τα φασόλια στη γάστρα και μεταφέρουμε το υπόλοιπο φαγητό πάνω στα φασόλια.
  • Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
  • Ρίχνουμε περίπου 2 ποτήρια ζεστό νερό και σκεπάζουμε την επιφάνεια με λαδόκολλα.
  • Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο -170ο βαθμούςγια περίπου 1 με 1,5 ώρα (αναλόγως τον φούρνο).
Εσείς δοκιμάσατε τη συνταγή; σας.