Κατσικάκι Στη Γάστρα
Ο Σεφ μας επιλέγει μια μοναδική παραδοσιακή συνταγή για κατσικάκι στη γάστρα με φρέσκο δενδρολίβανο, βιολογικά φασόλια φενεού και γίγαντες από το κτήμα Κουρούσια και λευκό κρασί.
Συστατικά
- 1 μπούτι κατσικίσιο καθαρισμένο από το κόκκαλο και κομμένο σε 8 κομμάτια
- 500 γρ. φασόλια γίγαντες (αγρόκτημα Κουρούσια)
- 3 τμχ. ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 2 τμχ. πράσα (χοντροκομμένα)
- 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 τμχ. καρότα (χοντροκομμένα)
- 2 τμχ. κρεμμύδια ξερά (χοντροκομμένα)
- 3-4 τμχ. σκελίδες σκόρδο (σπασμένες στο χέρι)
- 2 τμχ. πιπεριές κόκκινες (χοντροκομμένες)
- 2 τμχ. πατάτες
- 3-4 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο
- Κρασί λευκό
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ρίγανη (loutas bio herbs)
- Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο)
- 2 κ.σ. Μέλι «αγνό»
- 2-3 φύλλα δάφνης
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ (περίπου 12 ώρες)
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν
- Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το κατσικάκι και συνεχίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά, τις πιπεριές, τα καρότα, τα πράσα, τις πατάτες και στο τέλος τα σκόρδα.
- Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και μετά ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το φρέσκο δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και την ντομάτα.
- Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και ρίχνουμε το πελτέ.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε το μέλι και τη ρίγανη.
- Ρίχνουμε τα φασόλια στη γάστρα και μεταφέρουμε το υπόλοιπο φαγητό πάνω στα φασόλια.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
- Ρίχνουμε περίπου 2 ποτήρια ζεστό νερό και σκεπάζουμε την επιφάνεια με λαδόκολλα.
- Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο -170ο βαθμούςγια περίπου 1 με 1,5 ώρα (αναλόγως τον φούρνο).
Εσείς δοκιμάσατε τη συνταγή; σας.