Μπάρες Δημητριακών Με Ταχίνι, Νιφάδες Βρώμης και «Μέλι Αγνό»
Μπάρες Δημητριακών Με Ταχίνι, Νιφάδες Βρώμης και «Μέλι Αγνό»
Συστατικά
- 220 γρ. ταχίνι
- 100 γρ. Μέλι "Αγνό"
- 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (μαύρη κατά προτίμηση)
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης βιολογικές (αγρόκτημα Κουρούσια)
- 70 γρ. ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση φιστίκι, καρύδια, αμύγδαλα) σπασμένα σεμικρά κομμάτια.
- 80 γρ. δημητριακά επιλογής (κατά προτίμηση μούσλι βρώμης με αποξηραμέναφρούτα) τα σπάμε με το χέρι.
- 40 γρ. αποξηραμένη κορινθιακή σταφίδα
- 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Βάζουμε το μέλι σε μία κούπα, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
- Σε μια μπασίνα ή μπολ ρίχνουμε το ταχίνι και την κανέλλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεσταμένο μέλι. Ανακατεύουμε λίγο να ενσωματωθεί το μείγμα.
- Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μία κούπα με μεμβράνη σκεπασμένη στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1,5 λεπτό. Εναλλακτικά λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μείγμα με το ταχίνι, το μέλι και την κανέλλα και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, την βιολογική βρώμη, τη σταφίδα και ανακατεύουμε.
- Τέλος ρίχνουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα.
- Σε ένα ταψάκι μικρό (στρογγυλό ή τετράγωνο) περίπου 20Χ25 εκατοστά, απλώνουμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί να εξέχει από το ταψί.
- Στρώνουμε το μείγμα επάνω και σκεπάζουμε καλά.
- Βάζουμε το ταψί με το μείγμα στην κατάψυξη για 1,5 ώρα περίπου αν βιαζόμαστε, εναλλακτικά το αφήνουμε στη συντήρηση για περίπου 2-3 ώρες.
- Βγάζουμε τις μπάρες τις κόβουμε σε 10 ίσες μερίδες και διατηρούμε στην συντήρηση.
Εσείς δοκιμάσατε τη συνταγή; σας.