CategoriesΣνακ Συνταγές

Μπάρες Δημητριακών Με Ταχίνι, Νιφάδες Βρώμης και «Μέλι Αγνό»

Μπάρες Δημητριακών Με Ταχίνι, Νιφάδες Βρώμης και «Μέλι Αγνό»

Μπάρες Δημητριακών Με Ταχίνι, Νιφάδες Βρώμης και «Μέλι Αγνό»
Servings 10 μερίδες

Συστατικά
  

  • 220 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. Μέλι "Αγνό"
  • 110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (μαύρη κατά προτίμηση)
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης βιολογικές (αγρόκτημα Κουρούσια)
  • 70 γρ. ξηρούς καρπούς (κατά προτίμηση φιστίκι, καρύδια, αμύγδαλα) σπασμένα σεμικρά κομμάτια.
  • 80 γρ. δημητριακά επιλογής (κατά προτίμηση μούσλι βρώμης με αποξηραμέναφρούτα) τα σπάμε με το χέρι.
  • 40 γρ. αποξηραμένη κορινθιακή σταφίδα
  • 1 κ.γ. κανέλλα τριμμένη

Οδηγίες Εκτέλεσης
 

  • Βάζουμε το μέλι σε μία κούπα, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 20 δευτερόλεπτα.
  • Σε μια μπασίνα ή μπολ ρίχνουμε το ταχίνι και την κανέλλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεσταμένο μέλι. Ανακατεύουμε λίγο να ενσωματωθεί το μείγμα.
  • Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε μία κούπα με μεμβράνη σκεπασμένη στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1,5 λεπτό. Εναλλακτικά λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μείγμα με το ταχίνι, το μέλι και την κανέλλα και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, την βιολογική βρώμη, τη σταφίδα και ανακατεύουμε.
  • Τέλος ρίχνουμε τα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα.
  • Σε ένα ταψάκι μικρό (στρογγυλό ή τετράγωνο) περίπου 20Χ25 εκατοστά, απλώνουμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί να εξέχει από το ταψί.
  • Στρώνουμε το μείγμα επάνω και σκεπάζουμε καλά.
  • Βάζουμε το ταψί με το μείγμα στην κατάψυξη για 1,5 ώρα περίπου αν βιαζόμαστε, εναλλακτικά το αφήνουμε στη συντήρηση για περίπου 2-3 ώρες.
  • Βγάζουμε τις μπάρες τις κόβουμε σε 10 ίσες μερίδες και διατηρούμε στην συντήρηση.
Εσείς δοκιμάσατε τη συνταγή; σας.