
Σαλάτα Με Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού Και Αβοκάντο
Σαλάτα Με Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού από το Αγρόκτημα Κουρούσια Και Αβοκάντο
Συστατικά
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια Φενεού
- 3 τμχ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
- 1 τμχ. ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 τμχ. αβοκάντο ώριμα (κομμένα σε λεπτές φέτες την τελευταία στιγμή)
- 10-12 τμχ. ντοματίνια (κομμένα σε ροδέλες)
- 10 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή)
- 1 τμχ. κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κυβάκια)
- Χυμό από 1 λάϊμ
- Ξύσμα από 2 λάϊμ
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο αν υπάρχει)
- Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο Κορινθίας)
Οδηγίες Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα να πάρουν μία βράση
- Μόλις πάρουν βράση σουρώνουμε τα φασόλια και αλλάζουμε το νερό στην κατσαρόλα.
- Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα φασόλια. Βράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατά τη διάρκεια προσέχουμε να μην βράσουν πολύ.
- Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια τα σουρώνουμε. Για να κρυώσουν γρήγορα ρίχνουμε κρύο νερό.
- Ρίχνουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τα φρέσκα φύλλα δυόσμου και την πιπεριά.
- Τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί και θέλουμε) τον χυμό από το λάϊμ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε στα πιάτα, τρίβουμε λίγο πιπέρι ακόμα και ρίχνουμε το ξύσμα από τα λάϊμ σε κάθε πιάτο.
- *Ιδανικά θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε την σαλάτα μας με τόνο.
Εσείς δοκιμάσατε τη συνταγή; σας.