CategoriesΚυρίως Γεύματα Συνταγές

Σαλάτα Με Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού Και Αβοκάντο

Σαλάτα Με Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού Και Αβοκάντο

Σαλάτα Με Φασόλια Μαυρομάτικα Φενεού από το Αγρόκτημα Κουρούσια Και Αβοκάντο
Prep Time 15 mins
Cook Time 10 mins
Servings 4

Συστατικά
  

  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια Φενεού
  • 3 τμχ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 1 τμχ. ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 τμχ. αβοκάντο ώριμα (κομμένα σε λεπτές φέτες την τελευταία στιγμή)
  • 10-12 τμχ. ντοματίνια (κομμένα σε ροδέλες)
  • 10 φύλλα δυόσμου (ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή)
  • 1 τμχ. κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε κυβάκια)
  • Χυμό από 1 λάϊμ
  • Ξύσμα από 2 λάϊμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο αν υπάρχει)
  • Ελαιόλαδο (έξτρα παρθένο Κορινθίας)

Οδηγίες Εκτέλεσης
 

  • Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα να πάρουν μία βράση
  • Μόλις πάρουν βράση σουρώνουμε τα φασόλια και αλλάζουμε το νερό στην κατσαρόλα.
  • Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα φασόλια. Βράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατά τη διάρκεια προσέχουμε να μην βράσουν πολύ.
  • Μόλις μαλακώσουν τα φασόλια τα σουρώνουμε. Για να κρυώσουν γρήγορα ρίχνουμε κρύο νερό.
  • Ρίχνουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το φρέσκο κρεμμύδι, το ξερό κρεμμύδι, το αβοκάντο, τα ντοματίνια, τα φρέσκα φύλλα δυόσμου και την πιπεριά.
  • Τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί και θέλουμε) τον χυμό από το λάϊμ, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα, τρίβουμε λίγο πιπέρι ακόμα και ρίχνουμε το ξύσμα από τα λάϊμ σε κάθε πιάτο.
  • *Ιδανικά θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε την σαλάτα μας με τόνο.
Εσείς δοκιμάσατε τη συνταγή; σας.